Summa sidvisningar

onsdag 29 december 2010

Tänk att det en gång var fult att värna svenskheten!

"Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker."

Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets tidning "Euroturk" i Mars 2002.

I Sahlins uttalande går att avläsa en attityd som dessvärre återspeglas i såväl maktens salar som ute i samhället - Vi tränger undan vår egen kultur och våra traditioner, för att lämna plats åt andra så att vi inte ska råka trampa någon annan på tårna. Men värnandet av vår egen kultur betyder inte att den är överlägsen andra kulturer och naturligtvis ska vi inte skämmas över våra traditioner!

Förutom att det är helt galet att acceptera denna kränkning mot vårt folk, så finns det också andra, väldigt viktiga aspekter, varför vi måste hindra en sådan samhällssjukdom att få djupare fäste. Traditioner är viktiga för varje lands välmående, för sammanhållning och folkgemenskap, någonting som i det svenska samhället har gått förlorat.

Traditioner stärker den egna identiteten (inte på bekostnad av någon annans!), och de stärker den nationella identiteten. Lär vi oss att bejaka svenskheten igen, så kommer det också att vara lättare att bejaka andra kulturer, men det får inte vara så som det är idag, att vi formar lagar, regler och kultur efter invandrare som kommer hit istället för att forma dem efter de människor som bott här i generationer.

Det är osunt och kommer att slå tillbaka, och skapa utanförskap!

Vi har tillåtit det att bli "vi och dom" och passivt tittat på när samhällen i samhället har bildats. Den som vågar röra vid dessa frågor möts ofta av en besvärad tystnad eller så möter man en ilsken "Mona", blir hånad och får stå ut med att bli kallad rasist, nazist, främlingsfientlig och så vidare.

Känslan av att måsta ge plats på bekostnad av sig själv, och sedan få frustrationen över detta nedkörd i halsen, skapar ilska hos många. En ilska som i sin tur kan utvecklas till "riktig" främlingsfientlighet!

Sverigedemokraternas inträde i riksdagen och i de flesta kommuner, har öppnat upp för en attitydförändring, som redan nu, sakta, sakta börjar märkas av. Samhället är djupt skadat och vi har mycket att reparera. Man har smått börjat att ta i dessa frågor i fikarummen på arbetsplatser, bland vänner, i media(!) med mera och för att inte tala om riksdagen! Debatterna går varma.

Vad som är politiskt korrekt förändras genom tiderna och förhoppningsvis har vi sått ett frö som växer och gör att vi i framtiden kan se tillbaka och säga (utan att för den delen trampa någon på tårna!) -Tänk så vi hade det, tänk att det var fult att värna svenskheten!

Följ nedanstående länk för ett underhudskrypande nyhetsklipp.
http://www.youtube.com/watch?v=goXGuiVca2I