Summa sidvisningar

tisdag 14 december 2010

SD-Fagerstas första förslag

Med anledning av lördagens terrordåd i Stockholm, lade Johan Henriksson fram SD Fagerstas första förslag sedan inträdet i kommunen. Han bad om en tyst minut för att visa vårt avståndstagande mot terrorism. I och med detta, bad kommunalråd Stig Henriksson om fem minuter för att prata ihop sig om SD:s förslag skulle godkännas eller inte. Stig Henriksson med partikamrater lämnade salen för en stund (?) så vi övriga tog oss en liten bensträckare under tiden.

Fem minuter senare accepterades förslaget men innan den tysta minuten hölls, ville Stig Henriksson be att få tydliggöra att endast en minoritet av alla terrordåd begås av muslimer. Han hänvisade till en undersökning som gjorts av Europol och som under dagen visats på TV.

Eftersom Johan Henriksson i sin begäran aldrig nämnde islam, utan helt enkelt bad om en tyst minut för att visa avståndstgande mot terrorism i största allmänhet så tolkar jag det som att Stig Henriksson vill släta över den hotbild som många upplever, och enligt Säpo finns det (ej att förglömma!) minst 200 tänkbara muslimska extremister i landet.

Under en annan punkt i samma möte tog Sten Widhe, som numera heter Sten Muhammed Yussif Widhe, efter att han konverterat till islam, upp frågan om luftbevakningstornets öde. Han ville veta hur långt renoveringen har kommit och vad som planeras för framtiden.

Några egna förslag kring tornet lyfte han inte under detta möte, men i pausen fick vi från enstaka representanter för andra partier veta, att Sten Widhes fråga grundar sig i att han är ute efter att bygga en moské med minaret av tornet. Kanske han av taktiska skäl väntar med att lyfta frågan tills uppståndelsen runt bombdådet har lagt sig?

Till saken hör att Sten Widhe tidigare, för några år sedan, har tagit upp frågan om att få bygga minaret av tornet men då fått avslag när intresse inte fanns. Skulle man idag från övriga partier anse att intresset har vuxit i takt med att vi faktiskt har fått fler muslimer i staden?

Tiden får visa vad Widhe har i tankarna när han nu åter intresserar sig för tornet, men Sverigedemokraterna i Fagersta ser tornet som ett kulturminne som ska bevaras och min egen vision skulle vara att öppna upp det för allmänheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar