Summa sidvisningar

måndag 25 oktober 2010

Sverige släppte in hatet?

Det räcker att öppna dagstidningarna för att få en bild av hur lite folk vet om vad SD egentligen står för. Många tror att vi är radikalare i invandringsfrågorna än vad vi faktiskt är.

-Alltså, jag håller med om mycket av det som SD säger men har ni sett tidningarna? Så löd kommentarer på olika forum ute på nätet, i fikarummen och lite varstans efter valet, och jag förstår faktiskt att människor blir tveksamma när media pumpar ut skräckbild efter skräckbild på SD:s förflutna som jag inte vill vitmåla, men väljarna har rätt att få en objektiv bild och inte en vinklad bild, så att man kan bilda sig en egen uppfattning efter det.  

Måndag den 20 september 2010, dagen efter valet, ser det ut så här när jag slår upp Aftonbladet sid 32-33


Jag citerar vad som står under bilden: ”Främlingsfientligheten på frammarsch, Sverigedemokraterna har bytt nazistsymboler mot en blåsippa och gör allt för att slippa tala om sin historia på den allra yttersta högerkanten. Renhållningsarbetet har lönat sig – partiet har tagit sig in i maktens centrum”.

Jag kände igen bilden och min magkänsla sade mig att detta inte var Sverigedemokraterna, men jag kunde inte komma på vart jag sett bilden. Efter några timmars letande på nätet i bildarkiv på olika organisationers sidor kunde jag till sist hitta samma bild. Det var något helt annat än Sverigedemokraterna, nämligen en demonstration i Ludvika med organisationen Nationalsocialistisk front:


Nedan syns hela banderollen: NSF SVERIGES FRAMTID, alltså inte Sverigedemokraterna.



Tisdag den 30 november 1999 har Aftonbladet lustigt nog själva använt sig av nedanstående bild från samma demonstration, där man kan se banderollen i bakgrunden om man granskar bilden närmare.


Jag citerar vad Aftonbladet skriver om den bilden (ovanstående):
”Nazister på marsch. Den nazistiska organisationen Natinalsocialistisk front demonstrerar på Ludvikas gator i maj i år. Organisationens mål är att ta sig in i den svenska riksdagen”.